pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa ogórkowa – szybkowar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zupa ogórkowa lekko kwaskowata

Zupa ogórkowa – szybkowar Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa – szybkowar

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa – szybkowar
Ogórki trzemy na tarce jarzynowej. Do zimnej, przefiltrowanej wody wkładamy warzywa i ewentualnie skóry z boczku. Zamykamy pokrywką i garujemy około 10 minut. Następnie ugotowane warzywa i boczek wyjmujemy, a wywar przyprawiamy solą, zielem angielskim oraz liściem laurowym. Wrzucamy starte ogórki oraz pokrojone ziemniaki. Jeśli ktoś lubi mocno kwaśną zupę może też dolać cześć wody z ogórków. Garnek ponownie stawiamy na ogień i garujemy 8 minut – do miękkości ziemniaków. Zupę możemy podawać zabieloną śmietaną. Smacznego.
Zupa ogórkowa – szybkowar
W przefiltrowanej wodzie garujemy warzywa aby uzyskać wywar
Zupa ogórkowa – szybkowar
Ogórki kiszone trzemy na tarce jarzynowej
Zupa ogórkowa – szybkowar
Do wywaru warzynwgo dodajemy ziemniaki, starte ogórki oraz przyprawy
Zupa ogórkowa – szybkowar
Ugotowana zupa będzie miało ładny jasno zielony kolor

Tagi:

ogórki