Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa ogórkowa ucierana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kwaśna i smaczna zupa . . .

Zupa ogórkowa ucierana

Składniki:

Zupa ogórkowa ucierana

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa ucierana
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy. Marchewkę obieramy i cuieramy na tarce z grubymi oczkami, kiedy woda zacznie się gotowac to ją dodajemy. Ogórki razem ze skórką ucieramy na tarce z oczkami tej samej wielkości co marchewke, kiedy ziemniaki są już miękkie to dodajemy ogórki, wlewamy wodę spod ogórków, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut. Nasteonie wlewamy śmietanke i ponownie zagotowujemy zupe - podajemy

Tagi:

ogórki