paulinka22

paulinka22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 62]

Zupa ogórkowa wg paulinka22

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marchewkę i seler można zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Zupa ogórkowa wg paulinka22

Składniki:

Zupa ogórkowa wg paulinka22

 

  • 30dag żeberek lub karkówki,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • 1 listek laurowy,
  • 1 duża pokrojona marchewka,
  • 1 cebula,
  • kawałek selera,
  • 4 duże ziemniaki,
  • 6 ogórków kiszonych,
  • 1 łyżka masła,ząbek czosnku,sól,pieprz,koperek,vegeta

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa wg paulinka22
Mięso myjemy,zalewamy 2 l zimnej wody,gotujemy na wolnym ogniu(gdy potrzeba zdejmujemy szumowinę). Do mięsa dodajemy liść laurowy odrobinę soli,pieprzu oraz ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut. Do bulionu dodajemy pokrojony seler,marchewkę,cebulę i ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach,podsmażamy na maśle i wraz z czosnkiem dodajemy do zupy. Doprawiamy vegetą i koperkiem, gotujemy jeszcze przez 20 minut.

Tagi:

ogórki