Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ogórkowa z bakłażanem, selerem naciowym i drobnym makaronem, ugotowana na wywarze drobiowym. Smaczna i pożywna.

Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym
Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, około 45 minut.

Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe oraz selera pokrojonego w plasterki. Gotujemy 10 minut.

Dodajemy makaron oraz bakłażana pokrojonego w kostkę i gotujemy 10 minut.

Dodajemy starte ogórki i gotujemy 5 minut.

Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą.

Zdejmujemy zupę z palnika i dodajemy świeży, posiekany lubczyk.
Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym
Gotujemy wywar do miękkości mięsa, około 45 minut.
Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym
Selera naciowego kroimy w plasterki i dodajemy do wywaru.
Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym
Dodajemy makaron oraz bakłażana pokrojonego w kostkę i gotujemy 10 minut.
Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym
Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej.