Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym
Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, około 45 minut.
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe oraz selera pokrojonego w plasterki. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy makaron oraz bakłażana pokrojonego w kostkę i gotujemy 10 minut.
Dodajemy starte ogórki i gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą.
Zdejmujemy zupę z palnika i dodajemy świeży, posiekany lubczyk.
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe oraz selera pokrojonego w plasterki. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy makaron oraz bakłażana pokrojonego w kostkę i gotujemy 10 minut.
Dodajemy starte ogórki i gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą.
Zdejmujemy zupę z palnika i dodajemy świeży, posiekany lubczyk.
Czekoladka 2