Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z kaszą jaglaną
Oczyszczone skrzydełka zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około 50 minut z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Następnie przecedzamy wywar przez sito, a mięso wyjmujemy.
Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej, wrzucamy do wywaru i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy kaszę jaglaną i gotujemy jeszcze 15 minut. Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy zupę pieprzem.
Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej, wrzucamy do wywaru i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy kaszę jaglaną i gotujemy jeszcze 15 minut. Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy zupę pieprzem.