Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa koperkowa z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupka koperkowa z kaszą jaglaną i warzywami startymi na tarce, ugotowana na skrzydełkach z kurczaka.

Zupa koperkowa z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa koperkowa z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z kaszą jaglaną
Oczyszczone skrzydełka zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około 50 minut z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Następnie przecedzamy wywar przez sito, a mięso wyjmujemy.

Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej, wrzucamy do wywaru i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy kaszę jaglaną i gotujemy jeszcze 15 minut. Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy zupę pieprzem.
Zupa koperkowa z kaszą jaglaną
Oczyszczone skrzydełka zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około 50 minut z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Następnie przecedzamy wywar przez sito, a mięso wyjmujemy.
Zupa koperkowa z kaszą jaglaną
Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej, wrzucamy do wywaru i gotujemy 10 minut.
Zupa koperkowa z kaszą jaglaną
Następnie dodajemy kaszę jaglaną i gotujemy jeszcze 15 minut.
Zupa koperkowa z kaszą jaglaną
Dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy.