Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z mięsem i kostką z manny
Kaszę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do wrzącej, osolonej wody, dodać tłuszcz, całość ugotować
często mieszając. Wyłożyć na płaski talerz zwilżony wodą. Gdy zastygnie, pokrajać w kostkę. Mięso umyć, pokrajać
na małe kawałki, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem. Gdy będzie już prawie miękkie, dodać umytą i obraną włoszczyznę, ugotować. Następnie dodać starte na tarce ogórki, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Kostkę z kaszy manny wyłożyć na talerze. Zalać gorącą zupą i posypać koperkiem.
często mieszając. Wyłożyć na płaski talerz zwilżony wodą. Gdy zastygnie, pokrajać w kostkę. Mięso umyć, pokrajać
na małe kawałki, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem. Gdy będzie już prawie miękkie, dodać umytą i obraną włoszczyznę, ugotować. Następnie dodać starte na tarce ogórki, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Kostkę z kaszy manny wyłożyć na talerze. Zalać gorącą zupą i posypać koperkiem.