margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Zupa ogórkowo-koperkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ogórkowa w trochę innym wydaniu.

Zupa ogórkowo-koperkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ogórkowo-koperkowa

 

  • 2- 2,5 litra rosołu
  • ok. 4 średnich ogórków kiszonych
  • pęczek koperku
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • Vegeta lub sól
  • łyżeczka masła
  • mięso z rosołu
  • 2-3 marchewki (użyłam z rosołu)
  • 1 łyżka mąki
  • 1-2 łyżka śmietany lub jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowo-koperkowa
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, gotujemy w osobnym garnku z dodatkiem niewielkiej ilości soli lub Vegety (pod koniec gotowania można dodać troszeczkę masła) Mięso z rosołu obieramy od kości a marchewki kroimy w drobną kostkę. Ogórki kiszone ścieramy na tartce o grubych oczkach. Rosół podgrzewamy. Odcedzone ziemniaki i ogórki kiszone dodajemy do rosołu. Doprowadzamy do wrzenia a następnie miksujemy przy pomocy blendera. Dodajemy posiekany na drobno koperek, marchew i mięso. Gotujemy jeszcze kilka minut, jeśli jest taka potrzeba doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami. Zagęszczamy łyżką mąki i śmietaną. Podajemy z kromeczką chleba razowego. Smacznego.
Zupa ogórkowo-koperkowa
Etap 1
Zupa ogórkowo-koperkowa
Etap 2

Tagi:

mięso