Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa owocowa z biszkoptami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cynamon mielony można zastąpić korą cynamonową wówczas należy ją dodać do wody i gotować razem z owocami.

Zupa owocowa z biszkoptami

Składniki:

Zupa owocowa z biszkoptami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa z biszkoptami
Banany obrać ze skórki. Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić na kawałki, wlać litr wody i gotować do miękkości, zmiksować, dodać z cukier i sok z cytryny. Mleko wymieszać z budyniem, połączyć ze zmiksowanymi owocami, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu około 3 minuty. Podawać z pokruszonymi biszkoptami, krakersami lub z naleśnikami.