Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

Składniki:

Zupa paprykowa

 

  • 2,5 kg papryki bez skórki, pokrojone w kostkę
  • 1,5 kg ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 5 ząbków czosnku, zmiażdżonych
  • 2 cebule, posiekane
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa

Cebulę i czosnek rumienimy na oliwie, dodajemy do gotującego się bulionu, wrzucamy paprykę i ziemniaki, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.


Tagi:

beza bezy papryka