Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa
Cebulę drobno posiekać, czosnek rozetrzeć z solą, pomidory (bez skórki) podzielić na kawałki, papryki bez nasion pokroić na paski (nie mieszać kolorów). Cebulę + czosnek podsmażyć na łyżce masła. Podzielić na 2 części i każdą włożyć do innego garnka. Do 1 +czerwoną paprykę i pomidory, do 2 żółtą paprykę + marchew. Do obu garnków + po 0,75 l wywaru z warzyw. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 30 minut. Schłodzić, do każdej zupy + łyżkę masła i połowę ugotowanego ryżu. Doprawić solą. Każdą zupkę oddzielnie zmiksować i ponownie ogrzać. Przelać do 2 dzbanków i jednocześnie wlewać na talerze. Przybrać ziołami i bitą śmietaną.
wojtuś
wojtuś
Lech
Caroline