iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa paprykowa na wołowinie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa jest bardzo syta. Papryki w proszku można przesmażyć na suchej patelni i uważać żeby nie przypalić. Zupa będzie smaczniejsza.

Zupa paprykowa na wołowinie

Składniki:

Zupa paprykowa na wołowinie

 

  • 1/2 kg polędwicy wołowej,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 3 papryki czerwone,
  • 1 papryka żółta,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1 cebula,
  • 1 korzeń pietruszki,
  • 1/4 średniego selera,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • 1/2 małego strąka papryczki chili,
  • 4 pomidory,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • pęczek pietruszki,
  • 2 łyżki śmietany 12%.

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa na wołowinie
Papryki kroimy w średnią kostkę. Mięso kroimy na małe części, solimy, pieprzymy następnie smażymy 10 minut. Ogórki kroimy w kostkę. Z pomidorów zdejmujemy skórę, pieczarki kroimy w plastry. Gotujemy 2 litry wody. Solimy ją, wrzucamy natkę, korzeń pietruszki oraz seler. Gotujemy 20 minut. Wywar odcedzamy. Przesmażamy na maśle pieczarki z cebulą oraz czosnkiem. Dodajemy do wywaru. Dodajemy też polędwicę, ogórki, pomidory, papryczkę chili oraz paprykę. Gotujemy do miękkości. Zaprawiamy śmietaną, dodajemy koncentrat. Paprykę ostrą i słodką dodajemy do zupy. Dodajemy też pokrojone w kostkę warzywa z wywaru.

Tagi:

papryka