bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa wymaga trochę roboty, ale jest bardzo dobra.

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

  • 3,5 litra rosołu
  • 50 dkg filetów z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, kucharek lub vegeta
  • 2 pory
  • 3 marchewki
  • 1 kg pieczarek
  • 2 zupy pieczarkowe
  • 2 sosy pieczarkowe
  • 4 serki topione (2 pieczarkowe, 2 kremowe)

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Filety z kurczaka zemleć przez maszynkę, dodać jajko i przyprawy i formować małe pulpeciki. Pory pokroić w plasterki, marchewkę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, podlewając wodą aż będzie miękkie. Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć osobno, też podlewając wodą. Pulpeciki wrzucać do rosołu i gotować do wypłynięcia i gotować jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa i pieczarki dodać do rosołu z pulpetami. Sosy i zupy rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do rosołu. Serki rozpuścić w małej ilości gorącej zupy, dodać do reszty i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, solą i odrobiną vegety.
Zupa pieczarkowa
Pory pokroić w plasterki, marchewkę w talarki i razem podsmażyć.
Zupa pieczarkowa
Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć osobno.
Zupa pieczarkowa
Filety z kurczaka zmielić przez maszynkę , dodać jajko i przyprawy i zrobić pulpeciki.
Zupa pieczarkowa
Pulpeciki wrzucać do rosołu i gotować, aż wypłyną.