nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna zupa pieczarkowa. Zamiast pieczarek możemy dać leśne grzyby. Podawać ze świeżym pieczywem.

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

  • Kostka rosołowa – 1 sztuka
  • Kostka grzybowa – 1 sztuka
  • Pierś z kurczaka – 1 sztuka
  • Makaron nitki – 10 dag
  • Ziemniaki – 3 sztuki
  • Marchew - 1 sztuka
  • Pietruszka - 1 sztuka
  • Cebula – 1 sztuka
  • Śmietana – 1 szklanka
  • Pieczarki – 20 dag
  • Smalec – 1 łyżka
  • Sól, pieprz, maga

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Krok 1: Pieczarki i cebulkę siekamy w kosteczkę, następnie podsmażamy na smalcu do miękkości. Krok 2: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy. Krok 3:Marchew i pietruszkę obieramy i trzemy na tarce. Wrzucamy do zupy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Razem z grzybami wrzucamy do zupy. Krok 3:Ugotowane mięso wyciągamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Dajemy makaron i gotujemy do miękkości. Krok 4: Zaprawiamy naszą zupę śmietaną. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotowe.