Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle, dodać pieczarki, przesmażyć. Do garnka wlać bulion, dodać marchewkę gotować. Następnie do bulionu dodać pieczarki, gotować.
Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do zupy, zagotować. Śmietanę wymieszać z gorącą zupą, wlać do garnka, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać zupę z makaronem, posypaną natką pietruszki.
Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do zupy, zagotować. Śmietanę wymieszać z gorącą zupą, wlać do garnka, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać zupę z makaronem, posypaną natką pietruszki.