kleopatra1982

kleopatra1982

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 33]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa pieczarkowa zajmuje u mnie jedno z pierwszych miejsc, lubię gdy jest gęsta, pełna warzyw a przede wszystkim z dużą ilością pieczarek.

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Pietruszkę, seler i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać ze skóry i pokroić w małe ćwiarteczki.

Całość dać do garnka i zalać bulionem warzywnym. Całość gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Podawać na talerzu ze śmietaną.
Zupa pieczarkowa
Gotową, gorącą zupę nalewamy na talerze.
Zupa pieczarkowa
Do garnka dodajemy pokrojone pieczarki i ziemniaki.
Zupa pieczarkowa
Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach.