Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1336]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna zupka pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry.
Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Przygotować wywar z warzyw.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu razem z pieczarkami, dodać do wywaru, gotować.
Ze smalcu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę, połączyć ją z gorącym wywarem, dodać śmietanę, zagotować.
Zupę przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanym makaronem.
Zupa pieczarkowa
Cebula i pieczarki połączone razem, duszą się na tłuszczu
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa podczas gotowania wywaru z warzyw i pieczarek

Tagi:

makaron