Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew, seler, pietruszkę, myjemy i kroimy wzdłuż. Wkładamy do garnka z wodą.
Obieramy pieczarki i cebulę, kroimy na drobno i smażymy na rozgrzanym oleju i dodajemy do garnka. Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. W mleku rozprowadzamy mąkę i wlewamy do ugotowanej zupy, solimy.
Gotujemy razem przez chwilę.
Obieramy pieczarki i cebulę, kroimy na drobno i smażymy na rozgrzanym oleju i dodajemy do garnka. Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. W mleku rozprowadzamy mąkę i wlewamy do ugotowanej zupy, solimy.
Gotujemy razem przez chwilę.