Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
Bulion przelewamy do garnka i wstawiamy na mały gaz. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w sporą kostkę. Dodajemy ziemniaki do gotującego się bulionu, zmniejszamy gaz.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na ozdobnej tarce (lub kroimy cienko) i dodajemy do gotujących się ziemniaków.
Pieczarki czyścimy, obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do zupy. Gotujemy razem z pozostałymi warzywami przez ok. 10 minut. Po tym czasie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Do śmietany dodajemy 2-3 łyżki gorącego bulionu i hartujemy ją. Następnie wlewamy do gotującej się zupy i zagotowujemy razem. Zdejmujemy z ognia i podajemy.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na ozdobnej tarce (lub kroimy cienko) i dodajemy do gotujących się ziemniaków.
Pieczarki czyścimy, obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do zupy. Gotujemy razem z pozostałymi warzywami przez ok. 10 minut. Po tym czasie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Do śmietany dodajemy 2-3 łyżki gorącego bulionu i hartujemy ją. Następnie wlewamy do gotującej się zupy i zagotowujemy razem. Zdejmujemy z ognia i podajemy.