BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zupa pieczarkowa na mięsie i śmietanie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam smaczną, aromatyczną zupę pieczarkową z dużą ilością mięsa oraz zabielaną śmietaną 30 %. Zupa bardzo obfita i sycąca.

Zupa pieczarkowa na mięsie i śmietanie Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Zupa pieczarkowa na mięsie i śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Z mięsa i jarzyn gotujemy bulion mięsno - warzywny.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym.

Podsmażone pieczarki wyjmujemy do miski a na tłuszczu po pieczarkach podsmażymy obraną pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojone jarzyny oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki.

Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.

Dodajemy podsmażone pieczarki oraz pokrojone mięso z bulionu i gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut.

Gotową zupę zabielamy śmietaną połączoną wcześniej z niewielką ilością gorącego bulionu.

Posypujemy posiekaną pietruszką zieloną.
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Gotujemy wywar mięsno - warzywny z dużą ilością mięsa i jarzyn
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Pieczarki oczyszczamy , kroimy na kawałki
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Oczyszczone ,pokrojone pieczarki smażymy na rozgrzanym maśle
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Marchewkę, pietruszkę,seler oraz cebule obieramy i kroimy w kostkę
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Cebule podsmażamy na tłuszczu z podsmażonych pieczarek
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone jarzyny
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Wszystko zalewamy wcześniej ugotowanym bulionem
Pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Gotową żupę zabielamy śmietaną połączoną z 1/2 szkl, rosołu, posypujemy posiekaną pietruszka zieloną