Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa na mięsie i śmietanie
Z mięsa i jarzyn gotujemy bulion mięsno - warzywny.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym.
Podsmażone pieczarki wyjmujemy do miski a na tłuszczu po pieczarkach podsmażymy obraną pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojone jarzyny oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.
Dodajemy podsmażone pieczarki oraz pokrojone mięso z bulionu i gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut.
Gotową zupę zabielamy śmietaną połączoną wcześniej z niewielką ilością gorącego bulionu.
Posypujemy posiekaną pietruszką zieloną.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym.
Podsmażone pieczarki wyjmujemy do miski a na tłuszczu po pieczarkach podsmażymy obraną pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojone jarzyny oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.
Dodajemy podsmażone pieczarki oraz pokrojone mięso z bulionu i gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut.
Gotową zupę zabielamy śmietaną połączoną wcześniej z niewielką ilością gorącego bulionu.
Posypujemy posiekaną pietruszką zieloną.
misia5
BozenaMatuszczyk
Bardzo sie ciesze że coraz lepiej mi to idzie. Dziękuję;)
gusia1000