Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa Eli z makaronemprzygotowanie wywaru
Żołądki umyć, włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, posolić i ugotować.
Miękkie żołądki wyjąć łyżką cedzakową z wywaru, ostudzić i pokroić.
przygotowanie pieczarek
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy
Na dużej patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, doprawić solą, pieprzem i usmażyć.
Gotowe dodać do wywaru z żołądków.
przygotowanie zupy cd
Marchewki, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać do zupy i chwilę pogotować.
przygotowanie zupy cd
Do gotującej się zupy dodać makaron i gotować aż będzie miękki. Do zupy dodać pokrojone żołądki.
Śmietanę wlać do garnuszka, dodać trochę gorącej zupy, wymieszać, wlać do garnka i zagotować.
Gotową zupę przyprawić do smaku maggi. Smacznego!