Sposób przygotowania:
Zupa Eli z grzybów mieszanych
Cebulę drobno posiekać.Pieczarki i podgrzybki (ja dałam mrożone) oczyścić i pokroić.Jarzyny obrać,umyć.Do garnka wlać 4 litry wody,dodać jarzyny,kucharka,ziele angielskie,liście laurowe i gotować do miękości warzyw.Na patelni roztopić masło,dodać pieczarki,cebulę,przyprawić odrobiną soli,pieprzem i usmażyć.Jarzyny wyjąć (zostawić do sałatki jarzynowej) z wywaru.Do wywaru wrzucić surowe podgrzybki,kostki grzybowe i pogotować 10 minut.Dodać przesmażone pieczarki i gotować jeszcze 15 minut.Dodać makaron.Gotować do miękkości makaronu.Śmietanę wlać do garnuszka,dodać 1/2 litra zupy i wymieszać.Śmietanę wlać do zupy i już nie gotować.Zupę doprawić maggi i pieprzem.Smacznego!