eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tym razem zupa pieczarkowa z ziemniakami.Też pyszna.

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami

Składniki:

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami
Kość schabową zalać 3 litrami wody,dodać kucharka i zagotować.Jarzyny obrać,umyć,dodać do wywaru i ugotować.Pieczarki oczyścić i pokroić.Cebulę pokroić w kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,pieprz i usmażyć.Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę.Kość i jarzyny wyjąć z wywaru (jarzyny wykorzystać do sałatki,mięso z kości do farszu).Do wywaru dodać pieczarki,kostki grzybowe,ziemniaki i ugotować do miękkości.Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę,przesmażyć,dodać do zupy i zagotować.Śmietanę wlać do garnka,powoli dolewać gorącą zupę,mieszając (hartowanie śmietany) i wlać do zupy.Smacznego!