Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami
Kość schabową zalać 3 litrami wody,dodać kucharka i zagotować.Jarzyny obrać,umyć,dodać do wywaru i ugotować.Pieczarki oczyścić i pokroić.Cebulę pokroić w kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,pieprz i usmażyć.Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę.Kość i jarzyny wyjąć z wywaru (jarzyny wykorzystać do sałatki,mięso z kości do farszu).Do wywaru dodać pieczarki,kostki grzybowe,ziemniaki i ugotować do miękkości.Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę,przesmażyć,dodać do zupy i zagotować.Śmietanę wlać do garnka,powoli dolewać gorącą zupę,mieszając (hartowanie śmietany) i wlać do zupy.Smacznego!
A.B.