Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupę pieczarkową z warzywami można przygotować na wywarze z mięsa. Dziś ugotowałam bardzo smaczną zupę wegetariańską.

Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami
Brokuł umyć, podzielić na różyczki, por posiekać w pół krążki, umyte pieczarki pokroić w kostkę. Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą i gotować.

Po 15 minutach gotowania dodać przygotowane pieczarki i resztę warzyw, gotować do miękkości.

Do kubeczka wlać śmietanę, dodać mąkę i 2-3 łyżki mleka, dokładnie wymieszać, połączyć z zupą, zagotować.

Następnie wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku solą sosem sojowym i kolorowym pieprzem, wymieszać, podawać.
Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami
Do pokrojonych w kostkę warzyw wlać wodę i gotować.
Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami
10 minut przed końcem gotowania dodać pieczarki i, por i brokuł.
Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami
Do śmietany wsypać mąkę, wlać kilka łyżek mleka.
Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami
Śmietanę wymieszaną z mąką połączyć z zupą i zagotować.
Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami
Dodać posiekany koperek i przyprawy.