Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Zupa pieczarkowa z makaronem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

smaczna zupa pieczarkowo-makaronowa

Zupa pieczarkowa z makaronem i cebulą

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem i cebulą

 

  • 20 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 szklanka makaronu kolanka
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 szyjka z indyka
  • Marchew
  • Pietruszka
  • 2 l wody
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem i cebulą
Cebule obrać i drobno pokroić. Lekko posolic i zarumienić na oleju. Dodać pieczarki pokrojone na ćwiartki i razem usmażyć. Ugotować wywar na porcji rosołowej i szyjce z indyka z dodatkiem marchewki i pietruszki. Doprawic do smaku. Gdy mięso będzie już ugotowane wyciągnąc je z wywaru i wrzucić usmażone pieczarki i makaron. Gotować aż makaron będzie ugotowany.

Tagi:

makaron indyk