Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa pieczarkowa z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa pieczarkowa z dodatkiem kawałków mięsa nadaje się na zimne dni oraz jest syta. Dodatkowo można ją zabielić śmietaną.

Zupa pieczarkowa z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z mięsem
Mięso dokładnie umyć i zalać litrem wody. Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej posiekaną cebulkę. Do cebulki dodać pieczarki i przesmażyć razem. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na grubych oczkach. Do mięsa dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zagotować. Do gotującego się mięsa dodać pieczarki i starte warzywa. Przyprawić przyprawą uniwersalną. Kiedy wszystko będzie miękkie mięso wyjąc, a dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości. Mięso pokroić w kostkę, natkę posiekać. Dodać do zupy. Zagotować. Podawać na gorąco.
Zupa pieczarkowa z mięsem
Pieczarki przesmażyć z cebulką na rozgrzanej oliwie.
Zupa pieczarkowa z mięsem
Mięso zalać wodą i zagotować z przyprawami.
Zupa pieczarkowa z mięsem
Do zupy dodać pieczarki i starte warzywa.
Zupa pieczarkowa z mięsem
Do gotującej się zupy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.