LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Zupa pieczarkowa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pożywna zupa cebulowa z grzankami.

Zupa pieczarkowa z pulpetami

Składniki:

Zupa pieczarkowa z pulpetami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z pulpetami
Marchew i cebule obierz, opłucz i pokrój w kostke.W garnku rozgrzej masło ,wrzuć warzywa i mieszając smaż 2 minuty. Pieczarki pokrój w plastry, dodaj do warzyw, podsmaż. Składniki oprósz mąką. Mieszając, wlewaj powoli bulion. Zagotuj, przykryj i gotuj ok. 25 minut. Mięso wyrób razem z jajkiem i bułka, szczypta soli, pieprzu i gałki.Formuj małe pulpety. Usmaz je na złoto. Do garnka z zupa dodaj ser starty, ogrzewaj aż sie rozpusci, przypraw do smaku. Gotowe pulpety przełóż do zupy, mozna posypać posiekaną natką pietruszki.