zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pożywna zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami. Smaczny i prosty i w przygotowaniu obiad dla całej rodziny.

Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a
Posiekaną cebulę szklimy dodajemy do mięsa i pozostałe składniki na pulpety. Mieszamy masę i formujemy pulpety. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Marchew i pietruszkę płuczemy i kroimy w kostkę. Pory kroimy w plasterki. W garnku rozgrzewamy oliwę. Przesmażamy włoszczyznę z pieczarkami. Zalewamy bulionem i doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną. Dodajemy pulpety i całość podgrzewamy kilka minut. Smacznego!  
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a
Pulpety obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a
Dokładnie umytą włoszczyznę kroimy w kostkę.
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.