luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Lekka szybka i smaczna zupka pieczarkowa.

Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami

Składniki:

Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami

 

  • 1,5 l rosołu
  • 1 marchewka
  • 100 g pieczarek
  • pół cebuli
  • 1 szkl ugotowanego ryżu na sypko
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • odrobina maggi
  • grzanki
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 200 ml śmietany

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami
Rosół zagotować, dodać pokrojoną marchewkę i majeranek. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju i dodać do zupy.
Kiedy marchewka jest już miękka dodać ryż i doprawić do smaku. Śmietanę rozmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy po czym dodać do zupy ciągle mieszajc. Posypać natkę pietruszki i koperkiem . Podawać z grzankami.

Tagi:

ryż