Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy jarzyny i przyprawy, czyli liście laurowe i ziele angielskie. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, opłukujemy i dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy na wolnym ogniu.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i wrzucamy do całości. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem, gotujemy.
W między czasie gotujemy makaron muszelki w osobnym garnku i odcedzamy.
Pod koniec dodajemy do całości makaron muszelki, zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Posypujemy natką pietruszki i nalewamy na talerze, podajemy na ciepło.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i wrzucamy do całości. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem, gotujemy.
W między czasie gotujemy makaron muszelki w osobnym garnku i odcedzamy.
Pod koniec dodajemy do całości makaron muszelki, zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Posypujemy natką pietruszki i nalewamy na talerze, podajemy na ciepło.