jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 436]

Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywana zupa z grzybami tym razem z pieczarkami z dodatkiem ziemniaków. Osobno ugotowanego makaronu muszelki który dodajemy pod koniec gotowania.

Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy jarzyny i przyprawy, czyli liście laurowe i ziele angielskie. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, opłukujemy i dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy na wolnym ogniu.

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i wrzucamy do całości. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem, gotujemy.

W między czasie gotujemy makaron muszelki w osobnym garnku i odcedzamy.

Pod koniec dodajemy do całości makaron muszelki, zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Posypujemy natką pietruszki i nalewamy na talerze, podajemy na ciepło.
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
pieczarki oczyścić z błon i skórki, pokroić
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
Wlać wodę, dodać jarzyny i liście laurowe
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, opłukać
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
Włożyć do garnka z gotującymi się jarzynami ziemniaki kostkę
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
Dodać seler ,ziele angielskie,posolić i gotować na wolnym ogniu
Zupa pieczarkowa z makaronem muszelki
Dołożyć pieczarki i gotować do miękkości składników, Makaron ugotować osobno i dodać.