Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowo-kalarepkowaEtap 1
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić w garnku na maśle.
Etap 3
Do tego dodać tartą kalarepkę. Chwilę smażyć, aż kalarepka zacznie się rumienić.
Etap 4
Do kalarepki dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
Etap 5
Do grzybów z kalarepką wlać bulion, zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut.
Etap 6
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i pół szklanki zimnej wody.
Etap 7
Zawiesiną zagęścić zupę. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.