Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowo serowa
Posiekaną cebulkę zeszklić na masełku i przełożyć do garnka, dodać starką na tarce marchew. zalać wodą i zagotować. Pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć aż puszczą sok z następnie przełożyć do garnka wraz z sokiem.
Wlać mleko, gotować na małym ogniu około 15 minut. Serki topione zmiksować z 0,5 litra wywaru z zupy, wlać do zupy energicznie mieszając.
Na koniec zupę przyprawić do smaku i wlać zahartowaną śmietanę, zagotować. Najlepiej podawać z grzankami.
Wlać mleko, gotować na małym ogniu około 15 minut. Serki topione zmiksować z 0,5 litra wywaru z zupy, wlać do zupy energicznie mieszając.
Na koniec zupę przyprawić do smaku i wlać zahartowaną śmietanę, zagotować. Najlepiej podawać z grzankami.