Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowo serowa
Posiekaną cebulkę zeszklić na masełku i przełożyć do garnka, dodać starką na tarce marchew. zalać wodą i zagotować. Pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć aż puszczą sok z następnie przełożyć do garnka wraz z sokiem.
Wlać mleko, gotować na małym ogniu około 15 minut. Serki topione zmiksować z 0,5 litra wywaru z zupy, wlać do zupy energicznie mieszając.
Na koniec zupę przyprawić do smaku i wlać zahartowaną śmietanę, zagotować. Najlepiej podawać z grzankami.
Wlać mleko, gotować na małym ogniu około 15 minut. Serki topione zmiksować z 0,5 litra wywaru z zupy, wlać do zupy energicznie mieszając.
Na koniec zupę przyprawić do smaku i wlać zahartowaną śmietanę, zagotować. Najlepiej podawać z grzankami.
![Zupa pieczarkowo serowa Zupa pieczarkowo serowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pieczarkowo-serowa-377893.jpg)
![Zupa pieczarkowo serowa Zupa pieczarkowo serowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pieczarkowo-serowa-377894.jpg)
![Zupa pieczarkowo serowa Zupa pieczarkowo serowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pieczarkowo-serowa-377895.jpg)