Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa (Chiny)
Pomidory zalać wrzącą wodą, postawić na 3 minuty, obrać, przeciąć w poprzek na pół, lekko ścisnąć ręką, łyżeczką usunąć nasiona. Każdą połówkę pokroić na 3-4 części. Wołowinę pokroić w bardzo cienkie paski, starannie wymieszać z przyprawami (sól, pieprz, sos sojowy), odstawić. Garnek postawić na dużym ogniu, wlać olej, włożyć pomidory, smażyć około minutę, wlać rosół, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty. Dodać wołowinę, wlać sos sporządzony z podanych składników, zagotować, wyłączyć gaz. Cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajko, zaczekać 10 sekund, dokładnie zamieszać. Spróbować, w razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem, posypać dymką. Podawać natychmiast.