Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa Eli gotowana na indykuprzygotowanie składników
Marchewki, pietruszki i seler obrać i opłukać.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek,przekroić na połówki i obsmażyć na suchej patelni. Czosnek obrać z łupinek.
przygotowanie rosołu
Do dużego garnka włożyć opłukaną porcję rosołową, marchewki, pietruszki, seler, cebule, czosnek, liście laurowe kulki ziela angielskiego i pieprzu. Zalać wszystko wodą, posolić do smaku i gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.Gotowy rosół przecedzić.
przygotowanie zupy
Z ostudzonych porcji rosołowych obrać mięso i pokroić.
przygotowanie zupy cd
Ryż wsypać do wrzącego rosołu i gotować aż będzie miękki.
przygotowanie zupy cd
Gdy ryż będzie pół miękki dodać koncentrat pomidorowy i gotować dalej. Śmietanę wlać do osobnego garnka, dolać gorącej zupy i wymieszać. Wlać zahartowaną śmietanę do zupy i zagotować. Część marchewki pokroić w kostkę ( resztę jarzyny wykorzystać do sałatki jarzynowej ). Do wrzącej zupy dodać mięso i pokrojoną marchewkę. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Smacznego!