eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa pomidorowa Eli z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna zupka pomidorowa z makaronem.

Zupa pomidorowa Eli z makaronem

Składniki:

Zupa pomidorowa Eli z makaronem

 

 

  • 1 paczka makaronu nitki czaniecki
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego(ja daję z Pudliszek)
  • 250 ml śmietany 30%
  • maggi
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa Eli z makaronem
Z podanych składników ugotować rosół (około 4 litry)i przecedzić.Jarzyny wykorzystać do sałatki.Do gotującego rosołu wrzucić makaron i gotować do miękkości.Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przegotować.Śmietanę wlać do osobnego garnka i powoli dolewać 1/2 litra zupy,żeby śmietanę zahartować i całość wlać do zupy.Doprawić do smaku maggi i posypać posiekaną natką pietruszki.Smacznego!