eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa pomidorowa Eli z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna zupka pomidorowa z ryżem.

Zupa pomidorowa Eli z ryżem

Składniki:

Zupa pomidorowa Eli z ryżem

 

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego(ja daję z Pudliszek)
  • 250 ml śmietany 30%
  • maggi
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa Eli z ryżem
Z podanych składników ugotować rosół (około 4 litry)i przecedzić.Jarzyny wykorzystać do sałatki.Do gotującego rosołu wrzucić wypłukany ryż i gotować do miękkości.Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przegotować.Śmietanę wlać do osobnego garnka i powoli dolewać 1/2 litra zupy,żeby śmietanę zahartować i całość wlać do zupy.Doprawić maggi do smaku i posypać posiekana natką pietruszki.Smacznego!