Zupa pomidorowa po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w drobne kawałki – pestki wyrzucić. Jajka roztrzepać z odrobiną soli. Rozgrzać wok, doda

Zupa pomidorowa po chińsku

Składniki:

Zupa pomidorowa po chińsku

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa po chińsku
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w drobne kawałki – pestki wyrzucić. Jajka roztrzepać z odrobiną soli. Rozgrzać wok, dodać olej, poczekać aż się mocno rozgrzeje. Cebulkę dymkę pokroić, odłożyć kilka kawałeczków do posypania. Resztę obsmażyć kilka chwil, wlać wywar i zagotować, dodać pomidory, sos sojowy i doprowadzić do wrzenia. Powoli wlewać rozkłócone jajko mieszając – zagotować by jajko się ścięło w postaci sieci delikatnych nitek. Z mąki kukurydzianej i wody zrobić pastę, dołożyć do zupy i mieszając zagotować