Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa słoneczna
cebulę kroimy w piorka, podsmazamy na łyżce masła, dodajemy pokrojone w dowolną kostkę pomidory, przesmazamy, nastepnie dodajemy do wywaru i gotujemy 20 min.
Zdejmujemy zupe z ognia i wszystko mielimy melakserem na gładką mase.
Czerstwy chleb kroimy w kostke i podsmazamy na lyzce masła az sie zrumieni.
Na talerze rozlewamy zupę, na wierzch na kazdy talerz kładziemy łyżkę gęstej smietany i posypujemy grzankami. Mozna zupę doprawic do smaku według własnych upodobań. Polecam! Jest bardzo dobra i prosta do przygotowania.
Zdejmujemy zupe z ognia i wszystko mielimy melakserem na gładką mase.
Czerstwy chleb kroimy w kostke i podsmazamy na lyzce masła az sie zrumieni.
Na talerze rozlewamy zupę, na wierzch na kazdy talerz kładziemy łyżkę gęstej smietany i posypujemy grzankami. Mozna zupę doprawic do smaku według własnych upodobań. Polecam! Jest bardzo dobra i prosta do przygotowania.