Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z grysikiem
Cebule i czosnek obrać, opłukać i posiekać. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, naciąć krzyżyki u podstawy, włożyć do miski, zalać wrzątkiem. Ściągnąć skórkę, pokroić na czątki. Bazylię umyć, osuszyć, oderwać listki. Pomidory zmiksować z bazylią. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać paprykę i smażyć razem przez 3minuty. Przpyrawić kolendrą, szczyptą soli i pieprzu. Podlać czerwonym winem, przykryć i dusić 5minut. Dodać pomidory z bazylią, wlać bulion, wymieszać, zagotować. Wrzucić grysik, gotować 7 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać od razu po przygotowaniu