Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z makaronem laluni
1- 3 Litry wody wlewamy do garnka do tego dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz ziarenka smaku oraz warzywa czyli marchew pietruszke i
seler 2- Gotujemy 30 minut do miekości warzyw dodajemy bulionetki kiedy sie rozpuszczą dodamy przecier pomidorowy 3-Mąką zageszczamy zupę dodajemy do zupy mieszamy 4- Śmietanę wlewamy do zupy i wystarczy zamieszać 5- Makaron gotujemy 15 minut i gotowe smacznego :)
seler 2- Gotujemy 30 minut do miekości warzyw dodajemy bulionetki kiedy sie rozpuszczą dodamy przecier pomidorowy 3-Mąką zageszczamy zupę dodajemy do zupy mieszamy 4- Śmietanę wlewamy do zupy i wystarczy zamieszać 5- Makaron gotujemy 15 minut i gotowe smacznego :)
Babciagramolka
Drugie kostki bulionowe są na 1/2 litra każda - czyli na 3 litry wody potrzeba ich 6 po to by był to jaki taki wywar .
Nie doprawiasz niczym zupy ? Nie podajesz jaki to jest przecier 30 % czy mniej - przecież to ważne .
Nie mam nic przeciw gotowaniu na kostkach bulionowych bo sama ich używam ale Ty chyba przesadziłaś - nawet nie użyłaś ich tyle ile trzeba .
A 10 gram śmietany ( chyba raczej mll ) to znaczy 1/2 małej na 3 litry zupy to chyba troche za mało .I jaka to ma być śmietana - słodka czy kwaśna ?
lalunia
masz rację ten przepis to nie wypał zapomniałam dopisac z nie tylko na bulionach gotuje ale też dodaje ziarnka smaku oraz ziele angielskie i liśc laurowy a dopiero potem dodaje bulionetki rozumiem twoje oburzenie
broman
Babciagramolka
lalunia
Poprawiłam przepis muszę dokładniej opisywać dziękuje , że zwróciłaś mi uwagę