mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa pomidorowa z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, oryginalna zupa pomidorowa z parmezanem

Zupa pomidorowa z parmezanem

Składniki:

Zupa pomidorowa z parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z parmezanem
Mięso z kością myję, zalewam zimną wodą, solę i powoli gotuję, około 40 minut. Następnie wkładam umytą włoszczyznę i dalej gotuję. Gdy mięso i włoszczyzna są miękkie, wykładam z garnka, a wywar przecedzam.
Pomidory myję, kroję w ósemki, zalewam małą ilością wody, dodaję masło i gotuję pod przykryciem, następnie przecieram przez sito i mieszam z wywarem. Doprowadzam do zagotowania. Dodaję śmietanę.
Zupę rozlewam na talerze, na każdą porcję ścieram parmezan.

Tagi:

pomidory