Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z parmezanem
Mięso z kością myję, zalewam zimną wodą, solę i powoli gotuję, około 40 minut. Następnie wkładam umytą włoszczyznę i dalej gotuję. Gdy mięso i włoszczyzna są miękkie, wykładam z garnka, a wywar przecedzam.
Pomidory myję, kroję w ósemki, zalewam małą ilością wody, dodaję masło i gotuję pod przykryciem, następnie przecieram przez sito i mieszam z wywarem. Doprowadzam do zagotowania. Dodaję śmietanę.
Zupę rozlewam na talerze, na każdą porcję ścieram parmezan.
Pomidory myję, kroję w ósemki, zalewam małą ilością wody, dodaję masło i gotuję pod przykryciem, następnie przecieram przez sito i mieszam z wywarem. Doprowadzam do zagotowania. Dodaję śmietanę.
Zupę rozlewam na talerze, na każdą porcję ścieram parmezan.