Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem i brukselką
Na początku należy ugotować wywar z mięsa - z dodatkiem przypraw (np. uniwersalnej lub soli), listków laurowych i ziela angielskiego. Następnie do garna wrzucić obrane, umyta i pokrojone warzywa (czyli marchew, pietruszkę, pora, selera) oraz oczyszczoną brukselkę (jeśli świeża; można użyć mrożonej).
W międzyczasie ryż opłukać pod bieżącą wodą i po 5-10 minutach gotowania się zupy. Wszystko razem gotować do miękkości składników. Na końcu wmieszać koncentrat pomidorowy.
Gotową zupę doprawić według smaku, zabielić śmietaną i posypać uprzednio posiekaną zieleniną.
W międzyczasie ryż opłukać pod bieżącą wodą i po 5-10 minutach gotowania się zupy. Wszystko razem gotować do miękkości składników. Na końcu wmieszać koncentrat pomidorowy.
Gotową zupę doprawić według smaku, zabielić śmietaną i posypać uprzednio posiekaną zieleniną.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):