Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem i mięsem
Umyte mięso pokrajać na 6-8 kawałków, zalać wrzącą wodą i postawić do gotowania. Gdy mięso będzie mięknąć, dodać obrane i umyte warzywa i cebule. Ugotować do uzyskania
miękkości. Wyjąć warzywa, ostudzić i wykorzystać do przyrządzania sałatki. Do przygotowanej zupy włożyć ryż i koncentrat pomidorowy, zagotować, dodać uprzednio przegotowane mleko, śmietanę i posiekaną nać pietruszki. Przyprawić do smaku solą i cukrem.
miękkości. Wyjąć warzywa, ostudzić i wykorzystać do przyrządzania sałatki. Do przygotowanej zupy włożyć ryż i koncentrat pomidorowy, zagotować, dodać uprzednio przegotowane mleko, śmietanę i posiekaną nać pietruszki. Przyprawić do smaku solą i cukrem.