beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Zupa pomidorowa z  ryżem i  mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Zupa pomidorowa z  ryżem i  mięsem

Składniki:

Zupa pomidorowa z  ryżem i  mięsem

 

  • 40 dag włoszczyzny,
  • 10 dag koncentratu pomidorowego,
  • 70 dag żeberek wieprzowych,
  • 2  cebule,
  • 1  szklanka mleka,
  • pół szklanki śmietany,
  • 2  szklanki ryżu ugotowanego na sypko,
  • 5  łyżek posiekanej naci pietruszki,
  • sól, cukier

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z  ryżem i  mięsem
Umyte mięso pokrajać na 6-8  kawałków, zalać wrzącą wodą i  postawić do gotowania. Gdy mięso będzie mięknąć, dodać obrane i  umyte warzywa i  cebule. Ugotować do uzyskania
miękkości. Wyjąć warzywa, ostudzić i  wykorzystać do przyrządzania sałatki. Do przygotowanej zupy włożyć ryż i  koncentrat pomidorowy, zagotować, dodać uprzednio przegotowane mleko, śmietanę i  posiekaną nać pietruszki. Przyprawić do smaku solą i  cukrem.

Tagi:

pomidory ryż