ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariańska zupa o oryginalnym smaku.

Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów
Marchew, seler, pietruszkę oraz por, myjemy, obieramy, kroimy, zalewamy wodą, solimy i stawiamy na ogniu. Gdy zagotuje się, zmniejszamy ogień i powoli gotujemy. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę, wrzucamy na patelnię, dolewamy kilka łyżek oliwy i na dużym ogniu smażymy. Gdy cebula zbrązowieje dodajemy na patelnię pomidory z puszki oraz pokrojone w półksiężyce, wcześniej obrane ze skórki pomidory świeże. Solimy, dodajemy pieprzu i smażymy pomidory do momentu aż nie odparuje większość wody. Gdy warzywa w zupie zmiękną wsypujemy ryż (bez woreczka!). Gotujemy go 10 minut i po tym czasie wrzucamy garść makaronu oraz przekładamy z patelni pomidory. Całość zupy gotujemy do momentu aż ryż i makaron będą miękkie. Zupę doprawiamy pieprzem, solą, maggi i tabasco. Smacznego!
Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów
Warzywa myjemy przed obieraniem a następnie robimy z nich wywar warzywny. Do zup jest on idealny i zdrowszy niż wywar mięsny.
Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów
Do zupy możemy użyć pomidorów lekko miękich, których czas przydatności do spożycia kończy się.
Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów
Pomidory smażymy z cebulą do momentu aż cała zbędna woda nie odparuje.
Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów
Skórka z pomidora zejdzie bez oporu gdy polejemy pomidora wcześniej wrzątkiem.