Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z zasmażanych pomidorów
Marchew, seler, pietruszkę oraz por, myjemy, obieramy, kroimy, zalewamy wodą, solimy i stawiamy na ogniu. Gdy zagotuje się, zmniejszamy ogień i powoli gotujemy. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę, wrzucamy na patelnię, dolewamy kilka łyżek oliwy i na dużym ogniu smażymy. Gdy cebula zbrązowieje dodajemy na patelnię pomidory z puszki oraz pokrojone w półksiężyce, wcześniej obrane ze skórki pomidory świeże. Solimy, dodajemy pieprzu i smażymy pomidory do momentu aż nie odparuje większość wody. Gdy warzywa w zupie zmiękną wsypujemy ryż (bez woreczka!). Gotujemy go 10 minut i po tym czasie wrzucamy garść makaronu oraz przekładamy z patelni pomidory. Całość zupy gotujemy do momentu aż ryż i makaron będą miękkie. Zupę doprawiamy pieprzem, solą, maggi i tabasco. Smacznego!