agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Zupa rosołowa z kluseczkami lanymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa z kluseczkami lanymi

Zupa rosołowa z kluseczkami lanymi

Składniki:

Zupa rosołowa z kluseczkami lanymi

 

Sposób przygotowania:

Zupa rosołowa z kluseczkami lanymi
Przygotować niezbędne składniki na zupę. Przygotować warzywa, oczyścić je. Wstawić wodę do gotowania, do wrzącej wody dodać mięso z kurczaka, warzywa: marchew, pietruszkę, seler pokrojone w paseczki, dodać do mięsa i całość gotować do miękkości, dodać lubczyk, przyprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu aby nie powstawały szumowiny. Przygotować kluseczki lane, w tym celu do kubka wbić jajka, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać całość, cienkim strumieniem należy wlać zawartość kubeczka do zupy, ciągle energicznie mieszać i gotować całość około 5-10 minut. Porcjować zupę do talerzy. Posypać posiekaną zieleniną.