Sposób przygotowania:
Zupa zagraj z boczkiem
Rosół przelewamy do garnka i zagotowujemy. Warzywa myjemy i obieramy. Marchew kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do gotującego się rosołu, dokładamy listki laurowe i gotujemy.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kostkę. Na patelnie wlewamy olej i wkładamy cebulę z boczkiem, smażymy przez kilka minut i wkładamy do zupy.
Mąkę i wodę łączymy i robimy kluseczki, przekładamy do garnka z zupą. Gotujemy razem przez kilka minut. Na samym końcu doprawiamy zupę do smaku.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kostkę. Na patelnie wlewamy olej i wkładamy cebulę z boczkiem, smażymy przez kilka minut i wkładamy do zupy.
Mąkę i wodę łączymy i robimy kluseczki, przekładamy do garnka z zupą. Gotujemy razem przez kilka minut. Na samym końcu doprawiamy zupę do smaku.
mocsłodkości