joasia0007

joasia0007

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa rybna przecierana - prosta do wykonania.

Zupa rybna

Składniki:

Zupa rybna

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna
Wypatroszone ryby zalewamy zimną osoloną wodą, wrzucamy obrane i umyte warzywa, ziele angielskie oraz liść laurowy i 3 minuty na małym ogniu. Wyjmujemy ryby i odkładamy na wcześniej przygotowanym naczyniu. Kiedy ryby ostygnął oddzielamy mięso, a pozostałą część ryb z powrotem dodajemy do wywaru. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz sok z cytryny i zagotowujemy. Zupę najlepiej podawać z posiekanym koperkiem. Można ją również podać z małymi kawałkami wybranej ryby, np. pstrąga, łososia.