Sposób przygotowania:
Zupa rybna
Filety rybne skropić sokiem z cytryny i każdą porcję podzielić na 3 części. Kawałki ryby dodać do zupy 10 minut przed końcem gotowania i po woli ugotować Zupa: Zagotować bulion. Cebulkę obrać, pokroić w ćwiartki i włożyć do bulionu razem z listkiem laurowym. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę wielkości ok. 2 cm. włożyć do bulionu wraz z mrożonymi warzywami z opakowania. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu. Ząbek czosnku obrać, zmiażdżyć i dodać do zupy. Pomidory naciąć na krzyż, sparzyć i obrać. Pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasion, miąższ dodać do zupy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posypać natką pietruszki i podawać z pełnoziarnistym chlebem. Smacznego!