Sposób przygotowania:
Zupa rybna
Ziemniaki, włoszczyznę, umyć, obrać, pokroić w plasterki.
Okonie umyć, sprawić, odciąć głowy.
Do garnka położyć warstwę ziemniaków, włoszczyzny, rybę.
Na rybach położyć ziemniaki, włoszczyznę, masło.
Dodać ziele angielskie, liść laurowy i zieleninę.
Zalać zimną wodą, aby przykryła warzywa 2 centymetrową warstwą.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować na małym ogniu przez ok.40 minut.
Przed spożyciem wyjąć zieleninę.
Okonie umyć, sprawić, odciąć głowy.
Do garnka położyć warstwę ziemniaków, włoszczyzny, rybę.
Na rybach położyć ziemniaki, włoszczyznę, masło.
Dodać ziele angielskie, liść laurowy i zieleninę.
Zalać zimną wodą, aby przykryła warzywa 2 centymetrową warstwą.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować na małym ogniu przez ok.40 minut.
Przed spożyciem wyjąć zieleninę.