Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast okoni mogą być karasie

Zupa rybna

Składniki:

Zupa rybna

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna
Ziemniaki, włoszczyznę, umyć, obrać, pokroić w plasterki.
Okonie umyć, sprawić, odciąć głowy.
Do garnka położyć warstwę ziemniaków, włoszczyzny, rybę.
Na rybach położyć ziemniaki, włoszczyznę, masło.
Dodać ziele angielskie, liść laurowy i zieleninę.
Zalać zimną wodą, aby przykryła warzywa 2 centymetrową warstwą.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować na małym ogniu przez ok.40 minut.
Przed spożyciem wyjąć zieleninę.