Sposób przygotowania:
Zupa rybna z kalarepką
Halibuta umyć . Warzywa i ziemniaki umyć . Pokroić ziemniaki w kostkę , marchewkę w plasterki ( można ozdobnie powycinać ) , ogórek w słupki , por w pół plasterki ,kalarepkę w pól plasterki, pietruszkę w drobną kostkę . Włożyć wszystkie warzywa razem z rybą go garnka . Dodać kostkę bulionową , listek Kafiru . Zalać wodą - ( ok. 4 szklanek ) i gotować 30 minut . Wyjąć rybę . Obrać ze skóry , ości i kręgosłupa , a białe mięso podzielić na kawałki .Makaron ryżowy wrzucić do zupy i przykryć na 10 minut .Włożyć łyżkę masła i poczekać aż sie rozpuści . Śmietanę rozrobić z odrobiną gorącej zupy i wlać do garnka .Wymieszać . Doprawić do smaku solą , pieprzem mielonym , maggi . Na talerzach posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem lub pokrojoną natką pietruszki .