misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Zupa rybna z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszna zupa dla smakoszy ryb........

Zupa rybna z kaszą jęczmienną

Składniki:

Zupa rybna z kaszą jęczmienną

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z kaszą jęczmienną
Ryby dokładnie oczyścić, pozostawiając tylko mięso. Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem liścia laurowego, pieprzu i ziela angielskiego. Przecedzonym wywarem zalać kaszę i gotować je do miękkości. Połowę warzyw z wywaru pokroić w paski. Wraz z masłem i pokrojonym mięsem ryb dusić 10 min, po czym połączyć z kaszą. Gdyby zupa okazała się za gęsta, można nieco dolać nieco wody. Doprawić solą, wymieszać ze śmietaną i podgrzać.